top of page

Relatie &
gezinstherapie

Ervaar je spanning in de relatie met je kinderen, je partner of je ouders? Duiken er conficten op, of verlies je het echte contact? Dan raakt dat je diep. Het overschaduwt je denken, je voelen en je hele dagelijkse leven. En dat is normaal. Wij mensen zijn van nature relationele wezens. We hebben verbinding met anderen nodig om te (over)leven.

Verlang jij naar meer rust, vertrouwen en harmonie in je relatie, gezin of familie? Als relatie- en gezinstherapeut kan ik jou daarmee helpen. 

Gezin.png
Ballonnen.png

Thema's

Thema's

Herken je jezelf in één van deze situaties? 

"Ik ben ontrouw geweest aan mijn partner. Ik voel me heel erg verward. Mijn partner voelt zich kapot en verloren. We willen hier graag als koppel samen uitkomen, maar weten niet hoe hieraan te beginnen. Telkens als we proberen te praten raken, we verstrikt in hevige conflicten."

"Wij zijn een samengesteld gezin. Sinds mijn nieuwe partner is komen inwonen zijn er hoogoplopende conflicten tussen mijn zoon en mijn partner. Ik voel me verscheurd. Ik weet niet hoe ik goed kan doen voor beiden."

"Mijn partner en ik verhouden ons enkel nog als ouders tot elkaar, het partnerstuk is doorheen de jaren bekoeld. Hoe kunnen we onze relatie nieuw leven inblazen?"

"We zien elkaar graag. We zijn nog niet zo lang samen. Toch raken we soms verstrikt in eindeloze discussies. Om onze relatie alle groeikansen te geven, willen we hier graag samen over reflecteren."

Ons gezin lijdt onder spanningen en conflicten. Ik voel me boos, moe en machteloos door voortdurende machtsstrijd en escalaties.

"Het is moeilijk voor mijn partner en mij om op één lijn te komen in de opvoeding van onze kinderen. Hoe kunnen we het eens worden, of omgaan met verschillen zonder elkaar te ondermijnen?"

"Het verwerken van mijn relatiebreuk valt me zwaar. Ik kan het niet loslaten. Hoe komt dat toch? Wat kan ik doen om de draad van het leven weer krachtig op te pakken?"

Knuffel.png

RELATIE & GEZINSTHERAPIE

Werkwijze

Systeemtherapie
Systeemtherapie kijkt op een contextuele en relationele manier naar problemen en oplossingen. Ik bekijk je vragen en bezorgdheden binnen hun context: het gezinssysteem, jouw familiegeschiedenis, je huidige leefsituatie en ruimere sociale omgeving. Samen met jou zoek ik naar de betekenissen van wat je doet.

 

Ik help je te verwoorden wat je nodig hebt in je leven en in relaties. Je krijgt voeling met je krachten en zicht op je hulpbronnen. Je perspectief verruimt en je ziet nieuwe mogelijkheden om te handelen.

 

Je bent van harte welkom voor individuele gesprekken, koppelgesprekken of gezinsgesprekken

  • Individuele therapie: je wilt vrijer en sterker in je relaties staan, je wilt kunnen verbinden zonder jezelf te verliezen, je wilt pijnplekken uit het verleden verwerken, ...  

  • Koppeltherapie: je wilt veiliger verbinden en constructiever communiceren, je bent bereid stil te staan bij de dynamiek die tussen jullie ontstaat en bij jouw bijdrage aan deze dynamiek, je wilt je inzetten voor herstel van het vertrouwen en je relatie verdiepen, .... 

  • Ouderbegeleiding: je wilt je bezorgdheid over het gedrag en welbevinden van je kind bespreken en zoeken naar oplossingen, je wilt de aanpak van de beide ouders meer op elkaar afstemmen, je zoekt naar je positie of naar meer rust in je samengesteld gezin, je wilt in goede verstandhouding als co-ouders je kinderen grootbrengen, ...

  • Gezinstherapie: je wilt in je gezin meer rust, begrip, verbinding, ruimte voor eigenheid, ... Je bent bereid om te luisteren naar je gezinsgenoten en jouw perspectief met hen te delen. ... Je meldt je aan als gezin of subsysteem van een gezin (bijvoorbeeld als broer en zus of als vader en zoon of....)

In een eerste gesprek verken ik wat je hoopt dat de therapie voor jou en voor jullie kan brengen. Je deelt jouw bezorgdheden en vertelt me ook iets over je relatiegeschiedenis. Ik luister naar wat je al probeerde en wat voor jou geholpen heeft.

 

Op het einde van het eerste gesprek plannen we nieuwe afspraken. Doorgaans start een therapietraject met tweewekelijkse gesprekken. De frequentie van de gesprekken en duur van de therapie stem ik af op jouw vraag.

MattheaRuimte-15.jpg
Werkwijze
Sleutel.png
Praktisch
Brief A kleur.png
MattheaRuimte-2.jpg

RELATIE & GEZINSTHERAPIE

Praktisch

Ik heb helaas een cliëntenstop. Ik hoop dat je gauw iemand anders vindt bij wie je terecht kan!

adres
Groot-Begijnhof 31, 9040 Sint-Amandsberg (Gent).

De praktijk bevindt zich op de tweede verdieping op een prachtig rustige locatie in het Begijnhof. 
Op wandelafstand van Gent-Dampoort. Vlot bereikbaar met de auto, bus, fiets of te voet. 

tarief

Individueel gesprek (55min) : €72

Koppelgesprek (75min) : €92

Gezinsgesprek (90min) : €105


Je betaalt telkens op het einde van de sessie, het liefst mobiel (met QR-code), maar contant kan ook indien gepast. 

afspraak annuleren

De vraag naar therapie is groter dan de ruimte in mijn agenda. Om zorgzaam om te gaan met die beperkte plaatsen, vraag ik om alles in het werk te stellen om geplande afspraken na te komen. Kan je echt niet komen, dan kan je kosteloos afzeggen tot 48u op voorhand. Wanneer je later annuleert, ben ik genoodzaakt de consultatie aan te rekenen.

terugbetaling

Bij de meeste mutualiteiten heb je recht op gedeeltelijke terugbetaling van €10 per sessie. Op de website van je mutualiteit kan je deze aanvragen.

 

Bedankt voor je bericht

Telefoon.png
contactformulier
bottom of page