top of page

Wie
ben 
ik? 

Ik ben Matthea, 45 jaar, ik woon met mijn man in Gent en samen zorgen wij voor onze twee kinderen, twee konijnen, onze wilde tuin en knusse huis. We zijn dol op onze twee logeerhonden Thor en Vinnie. Ik hou van kinderboeken lezen, piano spelen, wroeten in mijn mini-moestuin en koffiekletsen met de buren.

MattheaRuimte-6.jpg
Golfjes.png
Vergrootglas.png

Wat doe ik?

Bijdragen aan het herstel en de verdieping van de essentiële relaties tussen partners en tussen ouders en kinderen is mijn drijfveer. Spanningen en breuken in deze fundamentele relaties raken je wezenlijk en verdienen alle aandacht.

Als relatie- en gezinstherapeut begeleid ik individuen, koppels, ouders, gezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, alleenstaande ouders, (jong)volwassenen en co-ouders. Altijd met het oog op relatie-ontwikkeling en -herstel.

Ik ben opgeleid als klinisch orthopedagoog en gespecialiseerd in het werken met relatiesystemen

Werkervaring

​Ik werkte als gezinsbegeleider in de Bijzondere Jeugdzorg en als orthopedagoog in het Buitengewoon Onderwijs. Als hulpverlener bij het CAW begeleidde ik gezinnen verwikkeld in een hoogconflictscheiding.

 

Daarnaast heb ik het werkveld 16 jaar lang gecombineerd met lesgeven in de bacheloropleiding in de orthopedagogie.

 

In 2016 ging ik deeltijds aan de slag als relatie- en gezinstherapeut, in de groepspraktijk Ruimte. Sinds 2020 leg ik mij hier voltijds op toe.

MattheaRuimte-10.jpg
Badge zwartwit.png

Ruimte

Ruimte is een groepspraktijk van psychotherapeuten in het centrum van Gent. Ik ben er een van de ruim dertig therapeuten die zich richten op de mens in zijn relaties. We bieden er ruimte voor verhaal, ruimte voor groei, ruimte voor begrip. We geven jou de tijd om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Samen denken we in oplossingen, niet in problemen. 

Je vindt de praktijk in een klassevol herenhuis dat we warm en gezellig ingericht hebben. Zo zorgen we voor een open plek waar jij alle ruimte krijgt om op verhaal te komen.

Ruimte1-1.jpg
Raket.png

Opleidingen

  • Pedagogische Wetenschappen, KUL, 1995 - 2000.

  • Systeempsychotherapie, IPRR, 2003 - 2007.

  • Werken met kinderen en jongeren vanuit gezinsdynamisch perspectief, Rapunzel,  2007-2008.

  • Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit, Informant, 2016.​

  • EFT, externship, EFT-België, 2018.

  • Specialisatie partnerrelatietherapie, School4Power, 2018

  • Professionele Vorming Mindfulness, Edel Maex, 2019-2020

  • Trainer Mindful Ouderschap, CVM Amsterdam, 2020

  • EFT, core skills, EFT-België, 2022

Ik volg zeswekelijks intervisie en tweemaandelijks supervisie. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan opleidingsdagen en workshops. En ik lees voortdurend bij, het liefst in drie boeken tegelijk :) of anders gezegd: als je werk je hart heeft! 

Diploma.png
bottom of page